Krab z miękkiej skorupki w sosie maślano-cytrusowo-szafranowym
Krab z miękkiej skorupki z cytrusowo-szafranowym sosem maślanym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz świeżo szparagi, sok pomarańczowy, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Kanapki Z Krabem Smażonym W Maśle Z Salsą Pomidorową, Panko-crusted Soft Shell Crab With Ginger Ponzu Sauce, oraz Sheila ' s Sauteed Soft-Shell kraby z sosem z masła cytrynowego.
Instrukcje
Sok pomarańczowy i 3 kolejne składniki zagotować w średnim rondlu; gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do około 1/2 szklanki. Zmniejszyć ogień do niskiej; trzepaczka w maśle, 1 kawałek na raz, aż połączone.
Zdjąć z ognia; wymieszać z trybulą, solą i pieprzem.
Kraby pogłębiać w mące tylko do lekko powleczone.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać połowę krabów, z góry na dół; smażyć 2 do 3 minut na stronę, aż złoty, dodając więcej oleju, w razie potrzeby.
Odcedzić kraby na papierowych ręcznikach, następnie przełożyć na blachę do pieczenia w piekarniku 200, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałym olejem i krabami.
Kraby podawać ze szparagami i kuskusem; skropić sosem maślanym.
"Czy ktoś powiedział cytrusowo-szafranowy? Brzmi jak klasyczny szablon dla Sauvignon Blanc. W porównaniu z lekkimi, chudymi wersjami z Francji, Artesa Sauvignon Blanc Reserve (25 dolarów), podobnie jak wiele wersji amerykańskich, ma nieco więcej kremowości, która dobrze pasuje do bogatego sauted crab. Ale będzie też miała wiele charakterystycznej zielności winogron - satysfakcjonujące dopasowanie do szparagów, których niezwykły smak często sprawia, że jest to problem-dziecko dla wina."--Mark Oldman