Krab Polenta
Krab Polenta wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 26 porcji z 141 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bulion z kurczaka, mąkę, śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasta Polenta z krabem i jajkami # BrunchWeek, Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, oraz Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki zagotować w rondlu na średnim ogniu. Stopniowo ubijać mąkę kukurydzianą i mąkę; gotować mieszaninę, stale ubijając, 10 do 12 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać z krabem i serem Asiago.
Wlać mieszaninę do natłuszczonego 9-calowego bochenka i schłodzić 8 godzin.
Unmold i pokroić polentę w plastry 1/2 cala.
Każdy plasterek pokroić w 2 Trójkąty.
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu; gotować połowę trójkątów polenta w roztopionym maśle, aż lekko rumiane, obracając Trójkąty raz. Powtórz procedurę z pozostałymi 2 łyżkami masła i trójkątami polenty.
Polentę podawać z kremem chrzanowym.
* Uwaga: łagodny Cheddar lub ser Edam może być zastąpiony.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.