Krab i przegrzebek Sui Mei
Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 9 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz ocet ryżowy, ząbki czosnku, grudki krabów i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciastka z krabem i przegrzebkiem z trawy cytrynowej z pikantnym sosem do zanurzania ogórków, Krab Pikantny (Krab pieczony z bułką tartą i serem), oraz Crab Rangoon (Krab & Cream Cheese filled wontons) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować pierogi, umieść pierwsze 4 składniki w robocie kuchennym; pulsuj 8 razy lub aż drobno posiekasz.
Dodaj imbir, olej, sól, i przegrzebki; impuls 4 razy lub aż przegrzebki są drobno posiekane. Wymieszać łyżką do średniej miski; dodać mięso krabowe i jajko, rzucając do połączenia.
Pracując z 1 skórką gyoza na raz (przykryj pozostałe skórki, aby zapobiec wysuszeniu), łyżkę około 1 łyżki nadzienia do środka każdej skóry. Zbierz krawędzie skóry wokół nadzienia; lekko ściśnij skórę, aby przylegać do nadzienia, pozostawiając wierzch pieróg otwarty. Gładka powierzchnia wypełnienia z tyłu łyżki zanurzonej w wodzie.
Pierogi ułożyć na blasze posypanej skrobią kukurydzianą; przykryć luźno wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu.
Linia każdy poziom 2-warstwowy (10-calowy) bambusowy parowiec z 4 liści sałaty. Ułóż 9 pierogów, 1 cal od siebie, nad sałatą w każdym koszyku na parowiec. Stos poziomy, i przykryć pokrywą parowca.
Dodaj wodę do dużej patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić do wrzenia.
Umieść parowiec na patelni; pierogi parowe 10 minut.
Wyjąć pierogi z parownika.
Aby przygotować sos, połącz cukier i pozostałe składniki, mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.