Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kozie szaszłyki z sosem ziołowym octu może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 576 kalorii, 37g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, liście kolendry, mielony kardamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Marokańskie szaszłyki z kurczaka z sosem ziołowym, Kurczak z kozim serem-sos ziołowy, oraz Ziołowo-grillowane szaszłyki z krewetek z cytrynowo-ziołową fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wir szczypiorek, kolendra, pietruszka, ocet, pieprz, i sól w robocie wyposażonym w ostrze do krojenia. Podczas pracy maszyny wlej oliwę z oliwek przez otwartą rurkę zasilającą, powoli dryblując, aby uzyskać światło sauce.No Robot kuchenny? Szczypiorek, kolendrę i pietruszkę zmielić na desce do krojenia, a następnie rozgnieść je z innymi składnikami w moździerzu z tłuczkiem do uzyskania pasty. Kapać w oleju, mieląc mieszaninę w sosie, ponieważ olej jest dodawany w dryblach i drabs. Nie będzie tak gładka jak z robota kuchennego, ale zrobi w pinch.No Robot kuchenny, bez zaprawy, bez tłuczku? (Jesteś pewien, że chciałeś kupić kozą książkę kucharską?) Można zrobić ten sos przez kołysanie nożem przez zioła na desce do krojenia, aż zostaną zmielone, prawie przecierane, a następnie dodając gruboziarnistą sól i wycieranie z boku ostrza noża przez bałagan, używając ziarnistej soli, aby dalej rozgnieść zioła na miazgę. Wszystko to zeskrobać do miski, wymieszać z octem i pieprzem; następnie ubijać oliwą w powolnym, stałym strumieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 (U-12) Krewetek
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mięso Mielone
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
Deska Do Krojenia
Zaprawy I Tłuczki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Dodać kostkę mięsa, paprykę i kardamon. Dobrze wymieszać, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Nawlecz kostki mięsa na szaszłyki i odstaw je na bok w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania grilla, albo podgrzewając grill gazowy do wysokiej temperatury (około 288° [288°C]) lub budując łóżko węglowe o wysokiej temperaturze w grillu węglowym. Jeśli nie chcesz używać grilla na zewnątrz, podgrzej dużą, ciężką patelnię grillową na średnim ogniu, aż do palenia. Gdy grill się nagrzewa, wyjmij zarezerwowany sos z lodówki, aby wrócił do temperatury pokojowej. Można nawet nuke go na kilka sekund, aby zdjąć chill off (ale nie dostać ut zbyt gorąco lub smak stanie się zbyt wyraźny, prawie gorzki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, Julienne
5
Ustaw szaszłyki bezpośrednio na ogniu (lub na patelni grillowej). Grillować przez 6 minut, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje ze wszystkich stron i natychmiastowy odczyt termometru włożony do sześcianu bez dotykania szpikulca rejestruje 160 ° F (71°C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi