Kotlety z salsą kukurydzianą
Kotlety z salsą kukurydzianą to meksykański przepis na 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny zawiera 2981 kalorii , 494 g białka i 93 g tłuszczu na porcję. Za 24,88 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga kotletów z polędwicy wieprzowej, oleju canolan, chili w proszku i kolendry. Dobrze sprawdza się jako drogie danie główne. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Podobne przepisy obejmują: Podsmażone kotlety wieprzowe z salsą mango , Burgery z czarnej fasoli i warzyw z salsą kukurydzianą i Przypalona salsa kukurydziana i pieprzowa .
Instrukcje
Natrzyj obie strony kotletów wieprzowych proszkiem chili. Przykryj i schłódź w lodówce przez 20 minut.
Na dużej patelni, na średnio-wysokim ogniu, zrumień kotlety na oleju; odcedź.
Dodaj pomidory, kukurydzę i oliwki. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-16 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie, a soki będą przejrzyste.
Wyjmij kotlety i trzymaj w cieple. Wymieszaj kolendrę z mieszanką kukurydzianą; podawaj z kotletami.