Kotlety z indyka z żurawiną-Habanero Salsa
Przepis na kotlety z indyka z żurawiną-Habanero Salsa może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,23 zł za porcję. Ta przystawka ma 160 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, imbir, łyżeczki tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kotlety z indyka z salsą na patelni, Kotlety Z Indyka Żurawinowego, oraz Kotlety z indyka z kompot żurawinowym.
Instrukcje
Aby przygotować marynatę, połącz pierwsze 17 składników w blenderze lub robocie kuchennym i przetwarzaj, aż mieszanina utworzy pastę; podziel mieszaninę na pół, rezerwując 1/4 szklanki do innego użycia.
Aby przygotować indyka, połączyć 1/4 szklanki marynaty, kotlety, i szarpać przyprawy w zip-top plastikowej torbie; uszczelnić i wrzucić dobrze do herbu. Marynować w lodówce 4 godziny lub przez noc, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyjąć kotlety z worka i wyrzucić marynatę.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 4 kotlety i smażyć przez 1 minutę z każdej strony lub do momentu zakończenia. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i kotletami.
Podawać z salsą żurawinowo-Habanero.
Uwaga: spróbuj pozostałej marynaty na kurczaku, wieprzowinie lub krewetkach.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Lemelson Meyer Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
![Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir]()
Lemelson Meyer Vineyard Pinot Noir
Meyer 2014 łączy owoce zbierane zarówno na początku, jak i na końcu zbiorów, aby uzyskać pikantne, aromatyczne wino, które łączy czerwoną wiśnię i śliwkę z woodsmoke, estragonem, potpourri i crème brulee. Podniebienie jest świeże i gładkie, z ciemną przyprawą przenoszoną przez mnóstwo czerwonych owoców do długiego, delikatnie zbalansowanego wykończenia. Jest to młode wino, które przybiera na wadze w ciągu następnego roku i z wdziękiem starzeje się przez ponad 10 lat.