Kotlety z indyka smażone w sosie pomarańczowo-żurawinowym
Smażone kotlety z indyka z sosem pomarańczowo-żurawinowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 159 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Mieszanka soli, olej roślinny, kotlety z indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kotlety z indyka smażone z sosem awokado, Kotlety Z Indyka Żurawinowo-Pomarańczowego, oraz Indyk smażony w sosie pomarańczowo-Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło i olej na dużej patelni nonstick na małym ogniu.
Gdy masło topi się, posypać kotlety solą i pieprzem.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu. Kotlety pogłębiać w mące; strząsnąć nadmiar mąki.
Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; ciepła 2 minuty lub aż masło zmieni kolor na złoty.
Dodać kotlety na patelnię; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor.
Usuń kotlety z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj sok, musztardę i żurawinę na patelnię, skrobanie, aby poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki (około 5 minut).
SOS podawać na kotletach.