Chutney z jabłkami i winogronami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj chutney z jabłkami i winogronami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 2744 kalorii. Ten przepis służy 1. Na $8.97 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga nasion kminku, winogron, jabłek i chilli. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. 10 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Chutney Z Winogron, Chutney Z Winogron Imbirowych, oraz Chutney Z Pieczonych Winogron.
Instrukcje
Kminek i kolendrę tostujemy na suchej patelni, aż będzie aromatyczny. Wrzucić do moździerza i grubo zmielić tłuczkiem. Na tej samej patelni tostować nasiona gorczycy, aż zaczną pękać, a następnie dodać do innych przypraw. Przyprawy przełożyć na dużą patelnię z chilli, cebulą, imbirem i octem. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż cebula zmięknie.
Dodać posiekane jabłka, winogrona, cukier i 1 łyżeczkę soli i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Gotować na twardo, od czasu do czasu mieszając, przez około 15-25 minut, aż mieszanina będzie gęsta i pulpy.
Wlać do ciepłych sterylizowanych słoików (patrz końcówka, poniżej), zapieczętować i etykietować. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu przez okres do 1 roku.