Kotlety z indyka smażone ze szparagami i czerwoną papryką
Smażone kotlety z indyka ze szparagami i czerwoną papryką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 341 kalorii, 29g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, mąkę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Polane kotlety z indyka i papryka, Kotlety z indyka smażone z sosem awokado, oraz Smażone fasolki, czerwona papryka i orzeszki piniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Indyka pokroić na 4 kawałki.
Umieść 1 sztukę, pociętą bokiem do góry, między kawałkami folii lub papieru woskowanego. Użyj płaskiej strony młotka do mięsa, funta lub wałka do ciasta, aby delikatnie wbić każdy kawałek indyka do grubości 1/4 cala. Powtórz z pozostałymi kawałkami indyka.
Indyka posypać solą i pieprzem.
Mąkę umieścić w płytkiej misce. Indyka lekko posmarować mąką, odpylić nadmiar.
W 10-calowej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju na średnim poziomie, aż migotanie i gorące.
Dodać indyka i gotować około 3 protokół lub do lekko rumiane. Flip i gotować 1 minutę dłużej.
Wyjąć indyka z patelni i umieścić na talerzu. Przykryć szczelnie folią.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju na patelni i wymieszać szparagi i paprykę. Saut 1 minuta.
Dodać bulion i podgrzać do wrzenia. Gotować odkryte 2 minuty. Wymieszać ze skórką z cytryny i sokiem z cytryny. Gdy ciecz powróci do wrzenia, usuń z ognia. Ubij na maśle, po 1 kawałku na raz, trzepaczką do drutu, dodając następny kawałek dopiero po całkowitym wbiciu pierwszego i stopieniu. Gdy całe masło zostanie ubite, wymieszaj natkę pietruszki.
Umieść 1 kawałek indyka na każdym talerzu. Szczypcami kuchennymi usuwamy szparagi i papryki z sosu i układamy obok kotleta. Łyżka sosu na indyka i warzywa.