Kotlety z baranka duszone z warzywami korzeniowymi

Duszone kotlety jagnięce z warzywami korzeniowymi to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 53g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 627 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, masło, łodygi selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Duszone Ramię Jagnięce Z Warzywami Korzeniowymi, Pieczone kotlety jagnięce z duszonymi warzywami korzeniowymi i Colcannon-kremowy jarmuż i ziemniaki, oraz Baranek duszony z wiosennymi warzywami, zielonymi ziołami i białym winem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu umieść pokrojoną w kostkę marchew, rzep i pasternak.
Dodać cukier i sól i przykryć zimną wodą.
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie wysokiej i gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, o 3 protokół.
Odcedzić, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie.
Ponownie odcedzić i osuszyć. DO AHEAD: warzywa korzeniowe można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, w hermetycznym pojemniku, do 24 godzin.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 135°.
Wyciąć nadmiar tłuszczu z jagnięciny i posypać wszystkie strony solą i pieprzem. Na dużej żeliwnej patelni lub patelni na dużym ogniu podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek do czasu palenia. Pracując w 3 lub 4 partiach (wytrzyj patelnię do czysta i dodaj 1 łyżkę oleju między partiami), zapieczętuj jagnięcinę, obracając szczypcami, aż ze wszystkich stron zbrązowieje, około 8 minut na partię.
Przenieść jak zrobić na dużą patelnię do pieczenia.
Dodaj czosnek, marchew, seler, cebula, rozmaryn, tymianek, liście laurowe, i jagnięcina lub bulion wołowy.
Umieścić na dużym ogniu, za pomocą dwóch palników,i doprowadzić do gotować. Przykryć patelnię folią, przełożyć do piekarnika i piec, aż mięso będzie miękkie, ale nie spadnie z kości, około 2 godzin.
Pozostawić jagnięcinę do ostygnięcia w duszonym płynie przez około 45 minut. Używając szczypiec, ostrożnie przenieść jagnięcinę do dużej miski i przykryć folią, aby się ogrzać.
Wlać płyn do duszenia przez sito o drobnych oczkach, naciskając na wszelkie ciała stałe. Wyrzuć cząstki stałe i wrzuć płyn do pieczenia na patelnię. Odtłuścić tłuszcz z duszonego płynu, następnie umieścić na dużym ogniu na dwóch palnikach i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż duszenia cieczy jest lekko zmniejszona, o 30 minut. Sprawdź przyprawy, a następnie obniżyć ogień do Niskiej, powrót jagnięciny do patelni, i gotować, aż ogrzane przez, o 15 protokół.
Na średniej patelni podsmażyć na umiarkowanym ogniu, roztopić masło.
Dodać marchew, pasternak, i rzepa, i gotować, mieszając od czasu do czasu aż do ogrzania przez, O 8 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Marchew, pasternak i rzepa podzielić na 8 talerzy. Na każdym talerzu ułożyć 1 łopatkę jagnięcą, następnie skropić zredukowanym płynem do duszenia i podawać natychmiast.