Kotlety wieprzowe z winem i czosnkiem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych z winem i czosnkiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 317 kalorii, 30g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, soli i pieprzu, bulion wołowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety wieprzowe z czosnkiem i jabłkami w winie, Kotlety wieprzowe w sosie z czerwonego wina, oraz Grillowane kotlety jagnięce z czerwonym winem, czosnkiem i miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej i masło na ciężkiej patelni na dużym ogniu. Sól i pieprz obie strony kotletów schabowych i podsmażyć je z obu stron, aż będą ładne i złote, około 2 minut na stronie. (Nie ma potrzeby, aby całkowicie gotować kotlety w tym momencie.)
Usuń kotlety z patelni i odstawić. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości, a następnie wrzucić całe ząbki czosnku. Mieszać je wokół i gotować je przez kilka minut, lub aż się ładne i złociste.
Wlać czerwone wino, a następnie dodać liść laurowy. Mieszaj i pozwól mu się zmniejszyć, podnosząc ciepło w razie potrzeby. Gotować sos przez kilka minut, lub aż będzie ładny i zmniejszony i gęsty. Wymieszać bulion wołowy (można dodać więcej, jeśli potrzebuje płynu) i dodać kotlety z powrotem do płynu do gotowania, układając je tak, że są one pływanie w sosie. Kotlety gotować w płynie przez kilka minut, a następnie wlać balsamiczny. Potrząśnij patelnią, aby ją rozprowadzić, a następnie gotuj jeszcze kilka minut lub aż kotlety wieprzowe zostaną zrobione.
Ponownie wyjmij kotlety z patelni, a następnie pozwól sosowi zmniejszyć trochę więcej, jeśli zajdzie taka potrzeba, aż będzie bardzo gęsty i bogaty, a czosnek będzie miękki. Wsypać 1 łyżkę masła i posypać odrobiną soli i pieprzu. Na półmisku ułożyć kotlety wieprzowe, a następnie polać całą patelnię sosu (w tym czosnek).
Podawać z zieloną sałatką. * Białe wino można zastąpić nieco lżejszym sosem.