Kotlety wieprzowe z winem i czosnkiem

Kotlety wieprzowe z winem i czosnkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych z winem i czosnkiem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 317 kalorii, 30g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, soli i pieprzu, bulion wołowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety wieprzowe z czosnkiem i jabłkami w winie, Kotlety wieprzowe w sosie z czerwonego wina, oraz Grillowane kotlety jagnięce z czerwonym winem, czosnkiem i miodem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej i masło na ciężkiej patelni na dużym ogniu. Sól i pieprz obie strony kotletów schabowych i podsmażyć je z obu stron, aż będą ładne i złote, około 2 minut na stronie. (Nie ma potrzeby, aby całkowicie gotować kotlety w tym momencie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Usuń kotlety z patelni i odstawić. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości, a następnie wrzucić całe ząbki czosnku. Mieszać je wokół i gotować je przez kilka minut, lub aż się ładne i złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wlać czerwone wino, a następnie dodać liść laurowy. Mieszaj i pozwól mu się zmniejszyć, podnosząc ciepło w razie potrzeby. Gotować sos przez kilka minut, lub aż będzie ładny i zmniejszony i gęsty. Wymieszać bulion wołowy (można dodać więcej, jeśli potrzebuje płynu) i dodać kotlety z powrotem do płynu do gotowania, układając je tak, że są one pływanie w sosie. Kotlety gotować w płynie przez kilka minut, a następnie wlać balsamiczny. Potrząśnij patelnią, aby ją rozprowadzić, a następnie gotuj jeszcze kilka minut lub aż kotlety wieprzowe zostaną zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Ponownie wyjmij kotlety z patelni, a następnie pozwól sosowi zmniejszyć trochę więcej, jeśli zajdzie taka potrzeba, aż będzie bardzo gęsty i bogaty, a czosnek będzie miękki. Wsypać 1 łyżkę masła i posypać odrobiną soli i pieprzu. Na półmisku ułożyć kotlety wieprzowe, a następnie polać całą patelnię sosu (w tym czosnek).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Podawać z zieloną sałatką. * Białe wino można zastąpić nieco lżejszym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.7 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn