Kotlety wieprzowe z sosem musztardowym

Kotlety wieprzowe z sosem musztardowym
Kotlety wieprzowe z sosem musztardowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 639 kalorii, 40g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka musztardy dijon, sól i pieprz, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe z sosem musztardowym, Kotlety Wieprzowe Z Sosem Musztardowym, oraz Kotlety wieprzowe z sosem musztardowym.

Instrukcje

1
Roztopić masło w oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Mąkę, sól i pieprz wymieszać w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Kotlety schabowe układać pojedynczo w mieszaninie mąki i obrócić do całkowitego obtarcia. Strząsnąć nadmiar mąki i umieścić kotlety na patelni. Gotować, aż rumiane i firmy w dotyku, o 7 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć kotlety na talerz i przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Wylać tłuszcz z patelni, dodać śmietanę i zwiększyć ciepło do wysokiej. Doprowadzić do wrzenia, mieszając podnieść rumiane kawałki na dnie patelni. Kontynuuj gotowanie, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z musztardą. Umieść kotlety na poszczególnych talerzach i sos łyżka na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn