Kotlety Wieprzowe Z Solanką Jałowcową
Kotlety wieprzowe z solanką jałowcową to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 74g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. Ten przepis służy 8. Na $4.05 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, jagody jałowca, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Indyk Solony Z Jałowca Z Masłem Paprykowym, Kotlety Wieprzowe Solone, oraz Indyk Solony Z Jałowca Z Azjatyckim Masłem Imbirowym.
Instrukcje
W dużym garnku, doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia.
Zdjąć garnek z ognia i wymieszać z solą, cukrem, liśćmi laurowymi, pieprzem, jagodami jałowca, skórką pomarańczową i 1 gałązką rozmarynu, aż sól i cukier rozpuszczą się.
Dodać pozostałe 12 szklanek wody i pozostawić solankę do temperatury pokojowej.
Dodać kotlety schabowe i odstawić w temperaturze pokojowej na 2 1/2 godziny.
Odcedzić kotlety wieprzowe. Wyłóż przyprawy i osusz kotlety.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną, aż będzie bardzo gorąca.
Dodać olej i kotlety wieprzowe i gotować na dużym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż chrupiący i brązowy po obu stronach, o 10 protokół.
Stań kotlety wieprzowe w pozycji pionowej na patelni i dodaj pozostałą gałązkę rozmarynu.
Przenieść patelnię do piekarnika i smażyć kotlety przez około 35 minut, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego w pobliżu kości rejestruje 14
Przenieść kotlety do deski do krojenia i odstawić na 10 minut; rezerwy kapie z patelni.
Za pomocą noża do trybowania przeciąć kotlety wieprzowe między kośćmi, a następnie uruchomić ostrze wzdłuż kości, aby oddzielić mięso.
Kotlety schabowe i kości przełożyć na talerze, na wierzch łyżkę wymieszać i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.