Kotlety wieprzowe z kakao i Chile
Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli 53 grosze za porcję spada w budżecie, kakao-i-Chile-wcierane kotlety wieprzowe może być doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, kakao w proszku, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kotlety wieprzowe z kakao i Chile, Kotlety wieprzowe z kakao-chile, oraz Kakao-Chile-Polędwica Wieprzowa Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć wodę z czerwonym pieprzem i 1 1/2 łyżeczki soli i mieszać, aż sól rozpuszcza.
Dodać kotlety schabowe i pozostawić do solanki w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.
Rozpal grilla i stwórz chłodną strefę. (W przypadku grilla węglowego węgle zgrabiamy z jednej strony; w przypadku grilla gazowego pozostawiamy jedną stronę nieoświetloną.) W misce wymieszać kakao, cukier i proszek ancho z 1 łyżką soli.
Odcedzić kotlety wieprzowe i osuszyć, usuwając kawałki pokruszonego pieprzu.
Szczotkuj obficie oliwą z oliwek.
Kotlety schabowe zwiń w kakao rub i klepać, aby pomóc mu przylegać. Grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu przez 4 minuty, obracając kotlety raz lub dwa razy, aż lekko rumiane.
Kotlety przełożyć do strefy chłodnej, przykryć i grillować przez około 15 minut, aż termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku kotleta zarejestruje 135 dla średniego mięsa.
Odstawić kotlety na 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.