Kotlety wieprzowe z farszem jabłkowym
Kotlety wieprzowe z farszem jabłkowym to danie główne dla 6 osób. Za 4,27 USD za porcję przepis ten pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 677 kalorii , 36 g białka i 34 g tłuszczu . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Święto Dziękczynienia . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . Udaj się do sklepu i kup jabłko, rodzynki, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 61% , co jest solidne. Wypróbuj łatwe kotlety wieprzowe z farszem , kotlety wieprzowe z suszoną żurawiną, pieczarkami i farszem kasztanowym oraz kotlety wieprzowe z jabłkiem - smak jesieni w 30 minut, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Na dużej patelni zrumień kotlety wieprzowe na średnim ogniu w 2 łyżkach masła z każdej strony; wyjmij z patelni i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni podsmaż kostki farszu, jabłko, seler, rodzynki, wodę, szałwię, sól i pieprz w pozostałym maśle, aż jabłka i seler będą chrupiąco-miękkie.
Przenieś do natłuszczonej formy do pieczenia o pojemności 3 qt. Na wierzch połóż kotlety wieprzowe.
Posmaruj kotlety musztardą. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 35 minut. Zdejmij pokrywkę; piecz jeszcze 5-10 minut lub do momentu, aż soki z mięsa będą przejrzyste.