Kotlety wieprzowe z Chiles Rellenos i sosem Ancho

Kotlety wieprzowe z Chiles Rellenos i sosem Ancho
Need a danie główne bezglutenowe? Kotlety wieprzowe z Chiles Rellenos i sosem Ancho może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 709 kalorii, 56g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 6,77 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, oregano plus liście oregano, chiles poblano i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Kotlety wieprzowe z Chiles Rellenos i sosem Ancho, Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem), oraz Ranch Chiles Rellenos z salsą Ancho Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Char chiles nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczerniały na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Umieść chiles w misce; przykryj szczelnie folią i pozwól parze 15 minut. Skórki, pozostawiając łodygi nienaruszone (nie oderwać miąższ chiles). Za pomocą małego ostrego noża, wyciąć 1 długi rozciąć w dół strony eachchile; ostrożnie usunąć nasiona. Grzać nasiona kminku na małej patelni na średnim ogniu, aż lekko przyciemnione i aromatyczne, 1 do 2 minut. Odstaw chiles i kminek na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
KminekKminek
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
TostyTosty
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
NóżNóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Linia bez obręczy blacha do pieczenia z folią. Ziemniaki gotować w dużym rondlu wrzącej osolonej wody, aż będą miękkie, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Drenaż.
5
Ziemniaki przełożyć do średniej miski; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodać ser, posiekane oregano i tosty kminek; wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostrożnie napełnij chiles mieszaniną ziemniaków, około 1/3 do 1/2 napełniania szklanki dla każdego. Pracując z 1 chile na raz, trzymaj w dłoni i delikatnie ściśnij, aby lekko skompresować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
SerSer
Papryka ChiliPapryka Chili
ZiemniakZiemniak
KminekKminek
7
Umieść nadziewane chili na przygotowanym arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
8
Połączyć bulion, sok, 2 łyżeczki chile proszku, a następnie 4 składniki w ciężkim rondlu średni. Dusić na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje i zmniejsza się do 2/3 filiżanki, 8 do 9 protokół. Czy z wyprzedzeniem: Chiles i sos mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryj i sprawdź osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Papryka ChiliPapryka Chili
BulionBulion
SokSok
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Niech chiles wrócić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
10
Wymieszać 3 łyżeczki chile proszku i 1 łyżka grubej soli w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Posypać mieszaniną kotlety wieprzowe; odstawić w temperaturze pokojowej do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
12
Przygotować grill (średnie ciepło).
13
Wieprzowinę posmarować olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
14
Kotlety schabowe umieścić na 1 stronie grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
15
Przenieść chiles na folii po przeciwnej stronie grilla. Kotlety wieprzowe Grill aż tylko gotowane przez, o 4 minut na stronie; przenieść na talerz i niech reszta 10 minut. Grill chiles aż ser topi się, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
SerSer
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
16
SOS rewarmowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
17
Umieść 1 kotlet schabowy i 1 chile na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Papryka ChiliPapryka Chili
18
Polać sosem, posypać liśćmi oregano i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
SOSSOS
19
* Często nazywane pasillas; dostępne w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną, na rynkach rolników i rynkach łacińskich.
20
** Dostępne w sekcji przypraw wielu supermarketów i na rynkach łacińskich.
21
*** Dostępne w tubach w niektórych supermarketach i na rynkach włoskich.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Antica Chardonnay (Mountain Select). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn