Kotlety wieprzowe w sosie imbirowo-gruszkowym
Kotlety wieprzowe z sosem imbirowo-gruszkowym zajmują mniej więcej 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Mieszanka kotletów wieprzowych, imbir, gruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Kotlety wieprzowe z sosem gruszkowo-imbirowym, Kotlety Wieprzowe Gruszkowo-Imbirowe, oraz Kotlety wieprzowe gruszkowo-imbirowe z Paleo Slow Cooker dla podobnych receptur.
Instrukcje
Soli kotlety schabowe i ocena tłuszczu: soli kotlety schabowe dobrze i niech siedzą w temperaturze pokojowej, podczas gdy posiekać wszystkie warzywa i gruszkę.
Zrób kilka kawałków w zewnętrznej warstwie tłuszczu kotletów wieprzowych, aż do mięsa, aby zapobiec ich zwijaniu się podczas gotowania.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Kotlety podsmażyć: pracując partiami, aby nie tłoczyć patelni, gdy olej jest gorący, osusz kotlety wieprzowe ręcznikami papierowymi i połóż je na patelni. Zapiekać kotlety, aż ładnie rumiane, o 3-5 minut w zależności od tego, jak gorąco Twój palnik jest.
Obrócić kotlety schabowe i podsmażyć na drugą stronę na minutę lub dwie.
Zakończ gotowanie kotletów wieprzowych: następnie obniż ogień i gotuj, aż skończysz, 5 do 15 minut, w zależności od grubości kotletów. Pamiętaj, że nie musisz już gotować wieprzowiny dobrze zrobione. Zalecana minimalna temperatura gotowanej wieprzowiny wynosi obecnie 63° w USA (użyj testu palcowego dla mięsa, jeśli nie masz termometru do mięsa.)
Po zakończeniu Usuń kotlety wieprzowe z patelni na talerz, aby odpocząć.
Podsmażyć szalotkę, imbir na maśle, następnie dodać gruszkę: gdy wieprzowina jest gotowa, usuń z patelni wszystko oprócz 1 łyżki oleju.
Dodać masło, szalotki i imbir i wrzucić do połączenia.
Gotować przez 1 minutę, następnie dodać posiekaną gruszkę i wrzucić do połączenia. Gotuj jeszcze minutę.
Dodaj bulion, ocet, miód, zmniejsz:
Dodać wywar z kurczaka, ocet i miód i doprowadzić do wrzenia. Gotuj energicznie, aż ciecz zostanie zmniejszona o 2/3, około 4-6 minut.
Wyłączyć ogień i dodać rozmaryn i trochę czarnego pieprzu.
Kotlety wieprzowe podawać z sosem na boku.