Kotlety wieprzowe w sosie imbirowo-gruszkowym

Kotlety wieprzowe w sosie imbirowo-gruszkowym
Kotlety wieprzowe z sosem imbirowo-gruszkowym zajmują mniej więcej 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 423 kalorie. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Mieszanka kotletów wieprzowych, imbir, gruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Kotlety wieprzowe z sosem gruszkowo-imbirowym, Kotlety Wieprzowe Gruszkowo-Imbirowe, oraz Kotlety wieprzowe gruszkowo-imbirowe z Paleo Slow Cooker dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Soli kotlety schabowe i ocena tłuszczu: soli kotlety schabowe dobrze i niech siedzą w temperaturze pokojowej, podczas gdy posiekać wszystkie warzywa i gruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Zrób kilka kawałków w zewnętrznej warstwie tłuszczu kotletów wieprzowych, aż do mięsa, aby zapobiec ich zwijaniu się podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Kotlety podsmażyć: pracując partiami, aby nie tłoczyć patelni, gdy olej jest gorący, osusz kotlety wieprzowe ręcznikami papierowymi i połóż je na patelni. Zapiekać kotlety, aż ładnie rumiane, o 3-5 minut w zależności od tego, jak gorąco Twój palnik jest.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Obrócić kotlety schabowe i podsmażyć na drugą stronę na minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
6
Zakończ gotowanie kotletów wieprzowych: następnie obniż ogień i gotuj, aż skończysz, 5 do 15 minut, w zależności od grubości kotletów. Pamiętaj, że nie musisz już gotować wieprzowiny dobrze zrobione. Zalecana minimalna temperatura gotowanej wieprzowiny wynosi obecnie 63° w USA (użyj testu palcowego dla mięsa, jeśli nie masz termometru do mięsa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Po zakończeniu Usuń kotlety wieprzowe z patelni na talerz, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Podsmażyć szalotkę, imbir na maśle, następnie dodać gruszkę: gdy wieprzowina jest gotowa, usuń z patelni wszystko oprócz 1 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodać masło, szalotki i imbir i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
10
Gotować przez 1 minutę, następnie dodać posiekaną gruszkę i wrzucić do połączenia. Gotuj jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
11
Dodaj bulion, ocet, miód, zmniejsz: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
12
Dodać wywar z kurczaka, ocet i miód i doprowadzić do wrzenia. Gotuj energicznie, aż ciecz zostanie zmniejszona o 2/3, około 4-6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
13
Wyłączyć ogień i dodać rozmaryn i trochę czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
14
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
15
Kotlety wieprzowe podawać z sosem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn