Kotlety wieprzowe w pikantnym sosie miodowym

Kotlety wieprzowe w pikantnym sosie miodowym
Kotlety wieprzowe z pikantnym sosem miodowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 300 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz ocet jabłkowy, miód, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Kotlety wieprzowe w sosie z czerwonej porzeczki, Kotlety Wieprzowe Z Pikantnym Sosem Cebulowym, oraz Kotlety wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kotlety wieprzowe w dużej zamykanej torebce. W blenderze lub robocie, połączyć czosnek, ocet, sos sojowy, miód, imbir i pieprz. Puree, aż czosnek zostanie drobno posiekany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PieprzPieprz
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać tę mieszaninę na kotlety wieprzowe. Uszczelnić i marynować w lodówce co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Kotlety wieprzowe i marynatę przełożyć do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec w nagrzanym piekarniku, aż sos się zmniejszy, a wieprzowina nie będzie już różowa w środku, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn