Kotlety wieprzowe panierowane z octem-Chuletas con Vinagre

Kotlety wieprzowe panierowane z octem-Chuletas con Vinagre
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj panierowanych kotletów wieprzowych z octem-Chuletas con Vinagre. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 881 kalorii, 62g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Za $4.16 za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, liści oregano, octu jabłkowego i kotletów schabowych. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe z sosem śliwkowym (Chuletas de Cerdo con Salsa de Ciruelas), Kotlety wieprzowe po kolumbijsku (Chuletas de Cerdo), oraz Kotlety wieprzowe po kolumbijsku (Chuletas de Cerdo).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Osusz kotlety wieprzowe ręcznikami papierowymi. Obficie dopraw obie strony solą i pieprzem. Ubij jajka w płytkiej misce, aż się spienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozłóż mąkę i bułkę tartą w 2 oddzielnych płytkich miseczkach. Pogłębiaj kotlet w mące, aby pokryć wszystkie strony. Zetrzyj nadmiar mąki. Posmaruj kotlet jajkiem i pozwól mu spłynąć przez około sekundę nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Połóż go w bułce tartej i obróć kilka razy, poklepując okruchy na kotlecie, aby przylgnęły. Ustaw kotlet na blasze do pieczenia i powtórz z pozostałymi kotletami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Wlej 1/2 cala oleju rzepakowego na dużą, szeroką patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż czubek rączki drewnianej łyżki wyda żywy trzask (około 375 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
Dodaj połowę kotletów schabowych do oleju i smaż, obracając raz, na złoty kolor z obu stron, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Przenieś do naczynia do pieczenia o wymiarach 11 na 15 cali lub dowolnego naczynia do pieczenia, które dobrze trzyma wszystkie kotlety, zachodząc na nie wzdłuż 1 strony patelni. Powtórz z pozostałymi kotletami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
9
Przełóż tyle cebuli i papryki z octu, ile chcesz (około 1/2 szklanki mi odpowiada) na kotlety.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
10
Kotlety skrop octem i piecz, aż w pobliżu kości nie pozostanie ślad różu, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Podawaj od razu.
12
Odetnij wierzchołki ananasów i wyrzuć. Dużym nożem odetnij skórkę ananasów, pozostawiając jak najmniej dołączonego ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
13
Umieść skórki w garnku wystarczająco dużym, aby wygodnie je trzymać i wlej tyle wody, aby przykryć. Doprowadzić do wrzenia na małym lub średnim ogniu i gotować, aż skórka ananasa będzie bardzo miękka, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
14
W razie potrzeby dodaj wodę, aby Skórki były zanurzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
15
W międzyczasie włóż cebulę, oregano, ziarna pieprzu, czosnek, habanero lub inną paprykę chile, ocet i sól do dużego słoika z obcisłą pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
16
Odcedź płyn ananasowy do słoika. Jeśli nie ma wystarczającej ilości płynu, aby pokryć składniki, dodaj więcej wody do ananasa i gotuj przez 20 minut. Posmakuj i dodaj trochę więcej soli i/lub trochę octu, jeśli uważasz, że tego potrzebuje. Możesz go użyć, gdy tylko ostygnie, ale będzie lepiej, gdy siedzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling

Kotlety wieprzowe naprawdę dobrze komponują się z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Jednym z win, które można spróbować, jest Faire La Fete Cremant de Limoux. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia58
Magazyn