Kotlety wieprzowe nadziewane kiełbasą i brzoskwiniami
Kotlety wieprzowe nadziewane kiełbasą i brzoskwiniami mogą być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 4,82 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 84 g białka, 54 g tłuszczu i łącznie 860 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka pieprzu, szałwii, sera Monterey Jack i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 72% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują kotlety wieprzowe nadziewane brzoskwiniami, kotlety wieprzowe z brandy i brzoskwiniami i kotlety wieprzowe z brzoskwiniami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj płatki papryki i smaż przez 30 sekund.
Dodać kiełbasę i smażyć, rozbijając mięso widelcem, przez około 3 minuty. Dodaj szałwię i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
Odlej tłuszcz i przełóż kiełbasę do miski. Wymieszaj brzoskwinie, ser i pieprz.
Ostrym nożem wytnij kieszeń z boku każdego kotleta, przecinając go poziomo, prawie na drugą stronę. Dopraw solą i dodatkowym pieprzem, a następnie obficie napełnij kotlety nadzieniem.
Na dużej patelni żaroodpornej, w razie potrzeby pracując w 2 partiach, rozgrzej pozostałe 4 łyżki oleju, aż będą bardzo gorące. Smaż kotlety z jednej strony, aż się zrumienią, 3 do 4 minut. Obróć kotlety i przenieś patelnię do piekarnika, aby zakończyć gotowanie, jeszcze 20 do 25 minut.
Podawaj natychmiast, posypując łyżką farsz, który może wypaść.