Kotlety schabowe ze słodko-kwaśną glazurą z cydru

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych ze słodko-kwaśną glazurą cydru. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 365 kalorii, 29g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łatwe kotlety wieprzowe ze słodko-kwaśną glazurą, Grillowane kotlety wieprzowe wędzone ze słodko-kwaśną glazurą, oraz Przyprawione kotlety wieprzowe ze słodko-kwaśną polewą (Agrodolce) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety schabowe osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć kotlety, aż rumiane z obu stron, o 10 minut w sumie.
Wymieszać razem cydr i brązowy cukier i dodać do patelni. Dusić, odkryte, obracając kotlety raz, aż mięso jest prawie gotowane przez, o 3 protokół.
Kotlety przełożyć na talerz.
Dodaj ocet i nasiona gorczycy do sosu i gotować, mieszając zeskrobać wszelkie brązowe kawałki, aż zredukowane do około 1/3 szklanki, o 5 protokół. Powrót kotlety z sokami na talerzu na patelni i gotować na wolnym ogniu, aż mięso jest tylko gotowane przez i sos jest lekko zagęszczony, o 2 protokół.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.