Kotlety schabowe z ogoloną brukselką i sałatką jabłkową
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Kotlety wieprzowe z ogoloną brukselką i sałatką jabłkową mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 687 kalorii, 34g białka, oraz 47 g tłuszczu. 162 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, brukselkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ogolona Sałatka z brukselki z winegretem jabłkowym #MysteryDish, Ogolona Sałatka Z Brukselki, oraz Ogolona Sałatka Z Brukselki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. W międzyczasie połącz ocet jabłkowy, sok z cytryny i miód w średniej misce.
Ubić oliwę do połączenia. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Rozgrzać 12-calową patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Dodać migdały i gotować, aż lekko tosty, mieszając od czasu do czasu z drewnianą łyżką. Wyłącz ogrzewanie. Wyjmij migdały łopatką i przelej do dużej miski. Wytrzyj patelnię.
Połącz brukselkę i pokrojone jabłka w dużej misce.
Dodać 1/4 szklanki opatrunku i wrzucić dobrze. Smak i dodać więcej dressing w razie potrzeby. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kotlety schabowe doprawiamy obficie solą i pieprzem. Powrót patelni na średnim ogniu i dodać olej.
Ciepło, aż zacznie palić.
Dodaj kotlety i gotować, aż rumiane na dnie, trzy do czterech minut. Flip kotlety i brązowy z drugiej strony, kolejne trzy do czterech minut.
Przenieść kotlety do piekarnika i nadal gotować, aż natychmiastowy termometr odczytu wpisanego w najgłębszej części rejestru chop 60°, 2 do 4 minut dłużej. Po zakończeniu przełożyć kotlety na talerz i odstawić.
Wylać tłuszcz na patelni.
Ostudzić na minutę, a następnie ustawić patelnię na średnim ogniu.
Wlać 1/4 szklanki dressingu i stale mieszać drewnianą łyżką, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki. Gdy opatrunek jest lekko zagęszczony, około 1 minuty, wyłącz ciepło.
Kotlety wieprzowe podawać z brukselką i sałatką jabłkową. Łyżka gotowanego dressingu na kotletach wieprzowych.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau