Kotlety schabowe z jabłkami i szałwią

Kotlety schabowe z jabłkami i szałwią
Kotlety schabowe z jabłkami i szałwią to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać jabłka granny smith można śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlet Schabowy Z Jabłkami Szałwia Rozmaryn I Czosnek, Kotlet schabowy z szałwii jabłkowej z karmelizowanymi jabłkami, oraz Schab Pieczony Z Jabłkami I Szałwią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności wymieszaj 2 szklanki soku jabłkowego, 1/2 szklanki brązowego cukru i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Dodać kotlety wieprzowe; uszczelnić worek. Przechowywać w lodówce 8 godzin, obracając torbę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
3
Kotlety schabowe odsączyć, marynatę. Wieprzowinę osuszyć; posypać 1/4 łyżeczki pieprzu. W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
MarynataMarynata
PieprzPieprz
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać kotlety schabowe; gotować 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować 1 do 2 minut dłużej z każdej strony lub aż wieprzowina nie jest już różowy w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
WieprzowinaWieprzowina
5
Usuń kotlety wieprzowe z patelni; przykryć, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj jabłka na patelni; gotować 4 protokół, często mieszając, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać 1 łyżkę brązowego cukru, szałwii i pozostałe 1/2 szklanki soku jabłkowego i 1/4 łyżeczki pieprzu. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 3 minuty lub aż jabłka będą miękkie. Łyżka jabłek na kotletach schabowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
PieprzPieprz
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest rodzina Frank Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn