Kotlety słodko-kwaśne
Kotlety słodko-kwaśne mogą być właśnie tym przepisem bez nabiału , którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 1065 kalorii , 52 g białka i 22 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 4,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i kup kotlet z polędwicy wieprzowej, mąkę, ryż i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Słodkie ciasto wielkanocne z lukrem królewskim i śmietaną oraz pistacjami , Słodko-kwaśny dip z bakłażana La Nonny i Super szybkie pikantne słodko-kwaśne krewetki .
Instrukcje
W dużym, zamykanym worku foliowym wymieszaj mąkę i sól.
Dodaj kotlety wieprzowe, jeden po drugim, i potrząśnij, aby je pokryć. Na dużej patelni zrumień kotlety na oleju z obu stron.
Przenieś do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali. Na wierzchu ułóż ananasa i zieloną paprykę; odstaw.
W małym rondelku wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, bulion, ocet, ketchup i wodę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 40–45 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°.