Kotlety jagnięce z Ragoutem warzywnym

Kotlety jagnięce z Ragoutem warzywnym
Kotlety jagnięce z Ragoutem warzywnym to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 1091 kalorii, 52g białka, oraz 87 g tłuszczu. Na 11,32 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 40 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, estragon, pomidory koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane kotlety jagnięce z Ragoutem warzywnym, Kotlety Jagnięce Z Sosem Warzywnym, oraz Grillowane kotlety jagnięce i kebaby warzywne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym płytkim naczyniu wymieszaj 1 łyżkę bazylii i pietruszki, 1 łyżeczkę estragonu, 1 łyżkę oliwy z oliwek i 1 mielony ząbek czosnku. Mieszankę ziołową natrzeć na kotlety jagnięce i obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
EstragonEstragon
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BazyliaBazylia
GoździkiGoździki
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Kotlety jagnięce pozostawić w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut i do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
3
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Na dużej patelni doprowadzić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj marchew i szczyptę soli i przykryj. Gotuj marchewki na małym ogniu przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SólSól
6
Dodaj rzepy, przykryć i gotować, aż oba warzywa będą miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
RzepaRzepa
7
Odcedzić warzywa i przenieść je na talerz. Powrót patelni na małym ogniu. Na gorąco dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek oraz shiitake i obficie doprawiamy solą i pieprzem. Przykryć i gotować shiitake, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać kurki, przykryć i gotować do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby KurkoweGrzyby Kurkowe
9
Dodać szalotki i pozostałe 2 ząbki czosnku i gotować, mieszając, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
SzalotkaSzalotka
10
Dodaj marchew i rzep, przykryj i usuń warzywa z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
RzepaRzepa
11
Na dużej patelni żaroodpornej podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać kotlety jagnięce i gotować je na umiarkowanie dużym ogniu, aż rumiane na dnie, o 3 protokół. Obróć kotlety jagnięce i piecz je w piekarniku przez około 8 minut na średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Kotlety jagnięce przełożyć na talerz, przykryć folią i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Wyrzucić tłuszcz z patelni i ustawić go na umiarkowanie wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodać wermut i gotować, aż prawie odparuje, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
16
Dodać bulion z kurczaka i gotować, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
17
Dodać nagromadzone soki jagnięce i wlać płyn na zarezerwowane warzywa. Wymieszać z pomidorami koktajlowymi i gotować na wolnym ogniu. Wymieszać w pozostałej 1 łyżce posiekanej bazylii i pietruszki oraz 1 łyżeczce posiekanego estragonu. Ragout doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor WiśniowyPomidor Wiśniowy
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
EstragonEstragon
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BazyliaBazylia
JagnięcinaJagnięcina
18
Łyżka ragout warzyw do płytkich misek i posypać parmezanem. Każdy talerz ułożyć kotletem jagnięcym i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn