Kotlety cielęce z szałwią i kremową polentą z dyni
Kotlety cielęce z szałwią i kremową polentą do squasha mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 51g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 889 kalorii. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz masło, dyni, mleko, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 90%. Podobne przepisy to Kotlety cielęce z szałwią i kremową polentą z dyni, Kotlety Cielęce Z Szałwii, oraz Kotlety cielęce z musztardowo-szałwiową skórką.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Na polentę wrzucić dynię i olej z odrobiną soli, a następnie pieczemy przez 40 minut, aż będzie naprawdę miękka. Whizz squash do czystego z mlekiem. Zostaw włączony piekarnik. Gotować polenta zgodnie z instrukcjami opakowania. Gdy będzie miękki i kremowy, wymieszaj czysty i parmezan z przyprawami. Trzymaj ciepło.
Rozgrzać masło i olej w żaroodpornej patelni (jeśli masz), aż skwierczą. Nacisnąć kilka liści szałwii na kotlety, obficie przyprawić, a następnie smażyć na dużym ogniu przez 2 minuty z każdej strony, aż się zezłocą i będą chrupiące.
Przenieść do piekarnika na 5 minut, aby zakończyć gotowanie (przechylić wszystko do małej puszki do pieczenia, jeśli patelnia nie jest żaroodporna). Sprawdź cielęcinę jest tylko gotowane przez, ale nadal soczyste, a następnie odpocząć przez kilka minut, podczas gdy danie się polenta i sałatka (patrz przepis poniżej). Jeśli polenta ujędrniła się zbyt mocno, poluzuj z odrobiną mleka, a następnie podziel między dwie płytki. Top każdy z kotletem i łyżką na wszelkie soki patelni.