Kotlety cielęce z Sherry Gastrique i pieczoną Peperonatą

Kotlety cielęce z Sherry Gastrique i pieczoną Peperonatą
Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.82 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, Sherry śmietankowe, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Sheryl Crow ' s Sherry Vinegar Gastrique, Pieczone kotlety cielęce z winogronami, oraz Kotlety cielęce pieczone na patelni z rukolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować wszystkie składniki w dużym rondlu, aż zredukowane do hojnych 2/3 szklanki, o 30 protokół. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Ochłodzić, przykryć i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać cielęcinę z każdej strony grubą solą, pieprzem, 1/8 łyżeczki ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki tymianku; obficie obsypać mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Ziele AngielskieZiele Angielskie
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
TymianekTymianek
CielęcinaCielęcina
3
Podgrzać 1 łyżka tłuszczu z kurczaka w ciężkiej patelni dużej nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KurczakaTłuszcz Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj 3 kotlety. Sear do brązowego, 3 do 4 minut na stronę.
5
Przenieść do obramowanej blachy do pieczenia. Powtórzyć z pozostałymi kotletami cielęcymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety CielęceKotlety Cielęce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Umieść kotlety w piekarniku i piecz, aż gotowane do pożądanej doneness, o 5 minut dla średnio rzadkie (135°F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Przelać kotlety na talerze. Rezerwa blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
W międzyczasie wymieszaj bulion i skrobię kukurydzianą w małej misce do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Wylać wszystkie, ale 1 łyżka kapieli z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj mieszankę bulionu, gastrique, i wszelkie soki z blachy do pieczenia na patelni. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki. Gotować, aż sos zgęstnieje do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
11
Łyżka gastrique nad każdym kotletem.
12
Podawać z peperonatą i pozostałą gastrique.
1
To danie potrzebuje czerwonego wina o dobrej kwasowości. HAGAFEN 2008 NAPA VALLEY PINOT NOIR jest najwyższej klasy i jest koszerny. (Kalifornia, $32).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone WinoCzerwone Wino
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn