Kotlety cielęce z karmelizowanym koprem włoskim i figami
Kotlety cielęce z karmelizowanym koprem włoskim i figami to bezglutenowe danie główne. Na $10.7 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1210 kalorii, 54g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz tawny port, cukier, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety cielęce z karmelizowaną cebulą, Karmelizowane Kotlety Cielęce Z Syropem Balsamicznym, oraz Dziś Kolacja: Kotlet schabowy z duszonym koprem i karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś bulion z kurczaka i cebulki kopru włoskiego, aby gotować na wolnym ogniu w dużym dużym rondlu na średnim ogniu. Dusić do miękkości, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia; wymieszać w fig i odstawić 10 minut. Szczep; zapas płynu, kopru włoskiego i fig osobno.
Roztopić 1 łyżkę masła w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Przenieść Cebulki kopru włoskiego na patelnię, odciąć bok w dół.
Posypać 1/2 łyżeczki cukru, soli i pieprzu. Gotować, aż strona cięcia jest brązowy, o 2 protokół. Obrócić koper włoski, posypać pozostałą 1/2 łyżeczki cukru, solą i pieprzem. Gotować do brązowego i zaczyna mięknąć, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść koper włoski do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 8x8x2 cali.
Dodaj 1/4 Puchar reserved cieczy i pumpkin Pie spice do patelni. Doprowadzić do wrzenia, zeskrobując rumiane kawałki; wlać płyn na koper włoski w naczyniu do pieczenia.
Umieść figi między cebulkami kopru włoskiego. Kropka z 1 łyżką masła. Naczynie do pieczenia przykryć folią. Odstawić.
Połączyć bulion wołowy, szalotka i pozostałe zastrzeżone ciecz w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium; gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 20 protokół.
Dodać Port i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 20 protokół. (Mieszanina kopru włoskiego i fig i sos portowy można wykonać 2 godziny wcześniej; odstawić w temperaturze pokojowej.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pieczemy koper włoski do bardzo miękkiego, około 40 minut.
Wyjąć z piekarnika; przykryć. Utrzymuj temperaturę pieca.
Cielęcinę posypać solą i pieprzem. Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Gotować cielęcinę do brązowego, o 3 protokół na stronę.
Przełożyć do piekarnika. Pieczeń, aż termometr włożony do środka kotlet cielęcy rejestruje 66°, O 8 protokół.
Cielęcinę przełożyć na 2 talerze. Top z pieczonej mieszanki kopru włoskiego i fig. Doprowadzić sos Port na wolnym ogniu; dodać pozostałe 3 łyżki masła i trzepaczka tylko do stopienia. Doprawić sosem solą i pieprzem; polać cielęciną.
Dekoruj liśćmi kopru włoskiego.