Kotlety cielęce z karmelizowanym koprem włoskim i figami

Kotlety cielęce z karmelizowanym koprem włoskim i figami
Kotlety cielęce z karmelizowanym koprem włoskim i figami to bezglutenowe danie główne. Na $10.7 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1210 kalorii, 54g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz tawny port, cukier, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety cielęce z karmelizowaną cebulą, Karmelizowane Kotlety Cielęce Z Syropem Balsamicznym, oraz Dziś Kolacja: Kotlet schabowy z duszonym koprem i karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś bulion z kurczaka i cebulki kopru włoskiego, aby gotować na wolnym ogniu w dużym dużym rondlu na średnim ogniu. Dusić do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; wymieszać w fig i odstawić 10 minut. Szczep; zapas płynu, kopru włoskiego i fig osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
FigiFigi
3
Roztopić 1 łyżkę masła w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść Cebulki kopru włoskiego na patelnię, odciąć bok w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Posypać 1/2 łyżeczki cukru, soli i pieprzu. Gotować, aż strona cięcia jest brązowy, o 2 protokół. Obrócić koper włoski, posypać pozostałą 1/2 łyżeczki cukru, solą i pieprzem. Gotować do brązowego i zaczyna mięknąć, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść koper włoski do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 8x8x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Koper WłoskiKoper Włoski
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
6
Dodaj 1/4 Puchar reserved cieczy i pumpkin Pie spice do patelni. Doprowadzić do wrzenia, zeskrobując rumiane kawałki; wlać płyn na koper włoski w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pumpkin Pie SpicePumpkin Pie Spice
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Umieść figi między cebulkami kopru włoskiego. Kropka z 1 łyżką masła. Naczynie do pieczenia przykryć folią. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
MasłoMasło
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Połączyć bulion wołowy, szalotka i pozostałe zastrzeżone ciecz w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium; gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Dodać Port i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 20 protokół. (Mieszanina kopru włoskiego i fig i sos portowy można wykonać 2 godziny wcześniej; odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
SOSSOS
PortPort
FigiFigi
10
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Pieczemy koper włoski do bardzo miękkiego, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć z piekarnika; przykryć. Utrzymuj temperaturę pieca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Cielęcinę posypać solą i pieprzem. Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Gotować cielęcinę do brązowego, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Przełożyć do piekarnika. Pieczeń, aż termometr włożony do środka kotlet cielęcy rejestruje 66°, O 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety CielęceKotlety Cielęce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
15
Cielęcinę przełożyć na 2 talerze. Top z pieczonej mieszanki kopru włoskiego i fig. Doprowadzić sos Port na wolnym ogniu; dodać pozostałe 3 łyżki masła i trzepaczka tylko do stopienia. Doprawić sosem solą i pieprzem; polać cielęciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
Koper WłoskiKoper Włoski
SOSSOS
PortPort
CielęcinaCielęcina
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
16
Dekoruj liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia30
Magazyn