Kotlety cielęce Milanese z szałwią
Kotlety cielęce Milanese z szałwią wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 1,92 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 31g białka, oraz 29g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś masło, grube kotlety z żeberek cielęcych, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Cielęce Z Szałwii, Kotlety cielęce z musztardowo-szałwiową skórką, oraz Kotlety cielęce z szałwią i kremową polentą z dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić jajko wymieszać z solą i pieprzem.
Połączyć bułkę tartą i świeżej lub suszonej szałwii. Kotlety cielęce (w tym żebro, jeśli kotlet ma) zanurzyć w ubitym jajku, a następnie w bułce tartej. Otrząśnij nadmiar bułki tartej.
Na dużej patelni nieprzywierającej roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Na patelnię włożyć pokrojone kotlety cielęce i gotować na złoty kolor, około 4 minut. Włączyć i gotować, aż złoty i po prostu zrobić, o 3 minut dłużej.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Wariacje: kotlety te są również doskonałe, a w rzeczywistości bardziej tradycyjne, bez szałwii.: Można rzucać tradycję na wiatr i smażyć kotlety bez walenia. Będą potrzebowali kolejnej minuty gotowania z każdej strony. : Inną możliwością jest, aby to z kotletami wieprzowymi, albo wali lub nie.
Wskazówka: aby zapewnić ostrą powłokę, utrzymuj ciepło na umiarkowanie niskim poziomie. Nie daj się skusić, aby go odrzucić lub okruchy nie brązowieje do chrupiącego złota.
Polecamy wino: spróbuj riesling Sankt Magdalener, lub jeśli nie możesz znaleźć, Niemiecki Kabinett halbtrocken riesling. Będziesz szczęśliwie zaskoczony, jak dobre połączenie wina i kotletów cielęcych będzie smakować.