Kotlet schabowy z serem pleśniowym z jabłkami
Kotlety wieprzowe z serem pleśniowym z jabłkami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 784 kalorie, 55g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz liście szałwii, ser, jabłka galan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe z jabłkami i kremowym bekonem kasza serowa, Kotlety wieprzowe z sosem z sera pleśniowego, oraz Kotlety schabowe z sosem z sera pleśniowego.
Instrukcje
W robocie kuchennym umieść orzechy włoskie. Okładka; proces, za pomocą szybkich ruchów włączania i wyłączania, aż do konsystencji grubego posiłku.
Dodać 1/2 szklanki masła, ser pleśniowy i pieprz; proces do połączenia.
Dodaj bułkę tartą; proces aż do połączenia, zatrzymując się, aby zeskrobać boki w razie potrzeby. Mieszaninę masła podzielić równomiernie pomiędzy 4 arkusze folii lub papieru woskowanego; spłaszczyć każdy, aby dopasować szerokość i kształt kotletów wieprzowych, tworząc 4 dyski. Owinąć szczelnie; zamrozić co najmniej 20 minut.
Piekarnik rozgrzać do 232°. w 15x10x1-calowy patelni, zorganizować kliny jabłko.
Piec 30 do 35 minut lub tylko do miękkości. W dużej misce, wrzucić jabłka z 1 łyżką masła; przykryć do ogrzania.
Spray 12-calowy żeliwny lub inny żaroodporny patelnia z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu.
Dodać kotlety wieprzowe; gotować 6 do 8 protokół, obracając raz, aż rumiane.
Zdjąć z ognia; top każdy kotlet z 1 dyskiem masła. Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Kotlety broilowe na patelni 3 do 4 cali od ciepła 2 do 3 minut lub do momentu, gdy masło zacznie bąbelkować i zmieni się na złoty kolor.
Umieść kotlety na talerzach. Łyżka jabłek równomiernie na kotletach; skropić szkliwem balsamicznym i udekorować posiekanymi świeżymi liśćmi szałwii.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.