Kostki cukru trzcinowego

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, lakto ovo wegetariańskich i przyjaznych dla fodmap do swojego pudełka z przepisami, Cukier trzcinowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 100 porcji zawierających 27 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu każda. Za 20 centów za porcję ten przepis pokrywa 0% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Boże Narodzenie . Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre w bardzo przystępnej cenie. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka wody, wody, pasty z barwnikiem spożywczym i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 7% wyniku , co jest wynikiem bardzo złym (ale wciąż możliwym do naprawienia). Wypróbuj koktajl Candy Cane z domową wódką z trzciny cukrowej , ciasteczka z cukrem trzcinowym i mrożone ciasteczka z cukrem trzcinowym, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Ułóż kostki w jednej warstwie w 15-calowym. X 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia. Przesuń kostki na jedną stronę; zapakować do foremki z zwiniętą folią w celu ustabilizowania kostek do dekoracji.
W małej misce wymieszaj cukier cukierniczy, wodę, proszek bezowy i krem z kamienia nazębnego; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia. Ubijaj na wysokich obrotach przez 4-5 minut lub do momentu uzyskania sztywnej piany. Niewykorzystany lukier należy zawsze przykrywać wilgotną ściereczką.
Do dekoracji usuń 2/3 szklanki lukru do małej miski; dodać 2 łyżeczki wody.
Dodaj bardzo małą ilość żółtego barwnika spożywczego, aby zabarwić lukier na bladą kość słoniową, aby był widoczny na białych kostkach. (Pozostaw biały lukier, jeśli używasz brązowych kostek.)
Wytnij bardzo mały otwór w rogu zamykanej plastikowej torby lub włóż końcówkę nr 2 do rękawa cukierniczego. Wypełnij torbę lukrem; Wytnij każdą kostkę cukru w kształcie trzciny cukrowej.
Pozostawić do wyschnięcia w temperaturze pokojowej na co najmniej 2 godziny lub na noc przed malowaniem pasków na pędach. (Aby przyspieszyć suszenie, rozgrzej piekarnik do 150°, wyłącz piekarnik i włóż blachę z kostkami do piekarnika na 1 godzinę.)
W przypadku pasków dodaj 1/8 łyżeczki wody do 1 łyżeczki lukru.
Dodaj tyle czerwonego barwnika spożywczego, aby uzyskać ciemnoczerwony kolor. Za pomocą pędzla nałóż paski na laski.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Vietti Cascinetta Moscato d'Asti z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Vietti Cascinetta Moscato d'Asti]()
Vietti Cascinetta Moscato d'Asti
Blady, słoneczny żółty kolor i lekkie frizzante, Moscato d'Asti ma intensywny aromat brzoskwiń, płatków róż i imbiru. Na podniebieniu jest delikatnie słodkie i musujące z umiarkowaną kwasowością, dobrą równowagą, dobrą złożonością i finiszem świeżych moreli. Znakomity jako aperitif, doskonały dodatek do kuchni panazjatyckiej i homarów, a także ciast, deserów owocowych i kremowych oraz serów pleśniowych.