Koshari
Koshari może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 72 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, soczewicy, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Aby przygotować sos, podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj posiekaną cebulę na patelnię i gotuj przez 15 minut lub do złotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Dodać czosnek; gotować przez 2 minuty. Wymieszać w 1/2 łyżeczki soli, papryka, i pomidory; gotować 10 minut lub aż lekko gruby.
Przenieść mieszaninę pomidorów do robota kuchennego; proces 1 minutę lub do gładkiej. Trzymaj ciepło. Wytrzyj patelnię do sucha ręcznikami papierowymi.
Aby przygotować koshari, podgrzać 3 łyżki oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodaj pokrojoną cebulę; gotować 15 minut lub aż głęboko złoty kolor, często mieszając.
Cebulę wyjąć łyżką szczelinową na kilka warstw ręczników papierowych; odstawić. Przywrócić patelnię do średniego ciepła.
Dodaj wermiszel; smażyć 2 minuty lub do złotego koloru, często mieszając. Odstawić.
Połącz 5 szklanek wody i soczewicy w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż soczewica są miękkie.
Zdjąć z ognia; dodać wermiszel, dobrze mieszając, aby połączyć. Owiń czysty ręcznik kuchenny wokół pokrywy i przykryj mieszaninę soczewicy; odstawić na 10 minut lub do miękkości wermiszelu.
Dodać ryż i 1 łyżeczkę soli do mieszanki soczewicy; puch widelcem.
Podawać natychmiast z sosem i cebulą.