Korzeń selera-placki ziemniaczane z zieloną śmietaną jabłkową
Korzeń selera-placki ziemniaczane z zieloną śmietaną jabłkową może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 329 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.93 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka jabłek granny smith, korzeń selera, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem, Escarole Z Zielonym Jabłkiem, Korzeniem Selera, Prażonymi Orzechami Pekan I Niebieskim C, oraz Kremowa zupa z jabłek i korzenia selera z grillowanym cheddarem, boczkiem i jabłkową musztardą miodową.
Instrukcje
Line 2 stojaki druciane z ręcznikami papierowymi. Używając dużych otworów tarki pudełkowej lub tarczy rozdrabniającej robota kuchennego, zetrzyj ziemniaki i cebulę. Pracując nad małą miseczką, wyciśnij płyn z ziemniaków i cebuli i przenieś starte warzywa do średniej miski.
Pozostaw płyn na 1 minutę, a następnie wylej go, pozostawiając skrobię ziemniaczaną na dnie. Skrobię zeskrobać na strzępy ziemniaków. Zetrzyj korzeń selera i dodaj go do ziemniaków wraz z jajkami, mąką i solą.
W każdej z 2 dużych patelni nonstick podgrzać 1/4 cala oleju, aż się połysk. Dla każdego naleśnika, dodać skąpe 1/4 szklanki ciasta na patelni i lekko spłaszczyć; powinieneś być w stanie zmieścić 8 naleśniki w każdej patelni. Ugotować naleśniki na umiarkowanie wysokim ogniu, aż złoty i chrupiące, o 3 protokół z boku.
Przełożyć do przygotowanych stojaków z drutu w celu osuszenia.
W międzyczasie zetrzeć całe jabłko i wycisnąć do wyschnięcia; przenieść do małej miseczki. Wymieszać z kwaśną śmietaną. Łyżka jabłko kwaśną śmietanę na naleśniki, udekorować plasterkami jabłka i podawać.