Przepis Wegetariański Korman jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 406 kalorii, 8G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sos pomidorowy, śmietanę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Korma Wegetariańska, Korma warzywna, jak zrobić Korma warzywna, oraz paneer korma, jak zrobić mughlai shahi paneer Korma.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Wymieszać z cebulą i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Wymieszać imbir i czosnek, i kontynuować gotowanie 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3
Wymieszać ziemniaki, marchew, jalapeno, orzechy nerkowca, i sos pomidorowy. Doprawić solą i curry. Gotować i mieszać 10 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Słonina Wieprzowa
Orzechy Nerkowca
Sól Do Obramowania Szkła
4
Wymieszać groszek, zielona papryka, czerwona papryka, i śmietana na patelni. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Miniaturowe Wafle Waniliowe
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Hofer Gruner Veltliner (1 litr) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.