Przepis Koreański styl BBQ krótkie żeberka jest gotowy w około 2 godziny i 50 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.65 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka imbiru, sól, olej sezamowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Żeberka W Stylu Koreańskim, Żeberka W Stylu Koreańskim, oraz Żeberka po koreańsku z makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Score żebra co 1/2 cala wzdłuż długości i szerokości kości, upewniając się, aby nie wyciąć zbyt głęboko, więc mięso pozostanie przymocowany do kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
2
Połącz pozostałe składniki w misce, aby marynata.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Wlać marynatę na żebra i wcisnąć sos do kawałków tak, że dostaje się aż do kości. Obróć żeberka nad twarzą w dół w marynacie i przykryć na minimum 2 godziny lub przechowywać w lodówce na noc dla silniejszego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
2 Posiekane Szalotki
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
4
Wyjąć żeberka z marynaty i grillować na grillu węglowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Podawać żeberka z ogórkowym Kimchi, gotowanym na parze ryżem i zieloną koreańską papryką. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Gotowany
1-1/2 Uncji Gin
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Kimchi
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
6
Wykonaj 3 głębokie ukośniki o jednakowej wielkości wzdłuż długości ogórków. Upewnij się, że nie tniesz aż do końca ogórka, aby zachować ogórki w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin
7
Rozpuścić 2 łyżki soli w wodzie. Namoczyć ogórki przez 2 godziny, aby zmiękły, aby nie pękały, gdy zostaną nadziewane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Do farszu, połączyć pozostałe składniki z wyjątkiem bulionu kurczaka i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
9
Wyciśnij jak najwięcej wody z ogórków. Mieszankę rzepy mocno wcinamy w kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin
Rzepa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
10
Umieścić ogórki w słoiku z pozostałym farszem i odstawić na 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
11
Zalać bulion z kurczaka ogórkami i odstawić w temperaturze pokojowej na 24 godziny. Przechowywać w lodówce i podawać z koreańskich żeberka.
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.