Koreańska Marynowana Wołowina
Koreańska marynowana wołowina może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 27g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,58 zł za porcję. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, cukier, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Marynowana koreańska wołowina z grilla, Koreańska Marynowana Wołowina (Bulgogi) - SOS Naturalny Wersja 1, oraz Koreańska marynowana wołowina (Bulgogi) - wersja z sosem Instant.
Instrukcje
Wymieszać razem sos sojowy, cukier, olej sezamowy, białe i jasnozielone szalotki, czosnek, imbir i 2 łyżki sezamu w misce, aż cukier się rozpuści.
Dodaj stek i wrzucić do herbu, a następnie marynować 15 minut.
Rozgrzać olej roślinny w 12-calowej ciężkiej patelni na dużym ogniu, aż tylko do palenia, następnie dodać stek w 1 warstwa i smażyć, obracając się od czasu do czasu, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 5 minut w sumie.
Przełożyć na talerz i posypać zielenią szalotki i pozostałą 1 łyżką sezamu, następnie podawać z dodatkami.
* Dostępne na rynkach azjatyckich i wielu supermarketach.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.