Kora Mięty Pieprzowej
Przepis Kora mięty pieprzowej może zaspokoić pragnienie Ameryki Środkowej w około 2 godziny i 30 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1039 kalorii, 9g białka, oraz 56 g tłuszczu na porcję. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. 1346 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz półsłodką czekoladę, cukierki mięty pieprzowej, ekstrakt z mięty pieprzowej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Spróbuj Kora Mięty Pieprzowej, Kora Mięty Pieprzowej, oraz Kora Mięty Pieprzowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko nasmaruj patelnię 9x9 cali i wyłóż woskowanym papierem, wygładzając zmarszczki; odstaw na bok.
Półsłodką czekoladę i 1 łyżeczkę oleju rzepakowego umieść na podwójnym kotle nad ledwo gotującą się wodą, często mieszając i skrobając boki gumową szpatułką, aby uniknąć przypalenia. Po rozpuszczeniu czekolady wymieszaj 1/4 łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej.
Wlać roztopioną czekoladę do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić na dnie patelni.
Połowę zmiażdżonych mięt pieprzowych posypać warstwą czekolady. Przechowywać w lodówce do całkowitego stwardnienia, około 1 godziny.
Białą czekoladę i pozostałą 1 łyżeczkę oleju rzepakowego umieść w górnej części podwójnego kotła nad ledwo gotującą się wodą, często mieszając i skrobając boki gumową szpatułką, aby uniknąć przypalenia. Po rozpuszczeniu czekolady wymieszaj pozostałą 1/4 łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej.
Białą czekoladę wlać bezpośrednio na półsłodką warstwę czekolady; rozprowadzić równomiernie.
Posypać Pozostałe zmiażdżone cukierki na górze i delikatnie wcisnąć. Przechowywać w lodówce do całkowitego stwardnienia.
Wyjąć z patelni; rozbić na małe kawałki, aby służyć.