Kora Czekolady Migdałowo-Wiśniowej
Kora czekolady migdałowo-Wiśniowej jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 24 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórę na migdały, czekolada, ekstrakt z wanilii, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Kora Czekolady Migdałowo-Wiśniowej, kora czekolady wiśniowo-migdałowej, oraz Kora Wiśniowo-Migdałowa.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. na blasze wyłożonej pergaminem, tosty 3/4 szklanki całej skóry-na migdały, aż pachnące i jasne złoto, 8 do 10 minut.
Ostudzić całkowicie; przenieść do miski. Napełnić mediumsaucepan 1 cala wody; doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu.Ustaw dużą żaroodporną miskę na rondlu, upewniając się, że woda nie dotyka dna miski.
Umieść 10 uncji gorzkiej czekolady (60 procent do70 procent kakao) w misce; gotować, mieszając, aż będzie gładka.
Usuń Bowl z rondla; dodać kolejne 2 uncje ciemnej czekolady i mieszać aż do miękkości. Wymieszać 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego, prażone migdały i 1/3 szklanki suszonych wiśni tartych, grubo posiekanych.
Wlać na arkusz do pieczenia; rozprowadzić na równą warstwę o grubości około 1/4 cala. Przechowywać w lodówce untilfirm, 1 godzina. Podzielić na 24 części.