Kora Czekoladowo-Popcornowa
Czekolada-Popcorn kora może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Mieszanka migdałów, soda oczyszczona, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj 3 Składniki Czekolada Popcorn Kora, Dark Chocolate Peanut & Popcorn Candy Bark, oraz Popcorn z kory mięty pieprzowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż migdały na nieczystej, obramowanej blasze do pieczenia; piec do złotego i pachnącego, 5 do 7 minut, mieszając dwa razy.
Przełożyć do miski do ostygnięcia. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 121°; wytrzyj blachę do pieczenia.
Popcorn i migdały rozprowadzić w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Na patelni na średnim ogniu połącz brązowy cukier, masło, syrop kukurydziany i sól. Doprowadzić do wrzenia; niech gotować 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sodą oczyszczoną i wanilią.
Wlać mieszankę brązowego cukru na mieszaninę popcornu i wymieszać do pokrycia.
Piec przez 1 godzinę, mieszając co 15 minut.
Ostudzić, a następnie lekko zmiażdżyć.
Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią.
Umieść czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą. (Nie pozwól, aby woda wrzenia lub niech dno miski dotknąć wody.) Po rozpuszczeniu czekolady wlać ją na blachę do pieczenia; rozprowadzić równomiernie. Top z mieszanki popcorn, naciskając delikatnie do przyklejenia.
W razie potrzeby posypać solą morską. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 3 godziny. Połamać korę na kawałki i przechowywać w szczelnym pojemniku między arkuszami woskowanego papieru.