Koper Włoski
Fennel Dauphinoise jest bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 8G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.02 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka ziemniaków, cebula kopru włoskiego, Podwójna śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Sosny łosoś, Koper i ziemniaki Zapiekanka Dauphinoise, Ziemniaki dauphinoise, oraz Butternut Dauphinoise.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Umieść ziemniaki, koper włoski i czosnek na średniej patelni nieprzywierającej.
Wlać mleko i podwójną śmietanę, dobrze doprawić i gotować delikatnie, pod przykryciem, przez 10 min, mieszając do połowy, aż ziemniaki będą po prostu miękkie.
Podzielić mieszaninę pomiędzy 2 małe (około 150 ml) maślane ramekiny i rozsypać parmezanem.
Piec przez 40 minut, aż ziemniaki będą złote i miękkie po przekłuciu nożem. Przed podaniem pokroić zarezerwowane liście kopru włoskiego.