Kooky Caramel Corn
Kooky Caramel Corn jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 198 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 17 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz prażone w miodzie orzeszki ziemne, płatki wieloziarniste, popcorn i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spooky Kooky Cupcakes, Kukurydza Puff Caramel Corn, oraz Kukurydza Karmelowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 163°. w dużej misce, wymieszać płatki zbożowe, popcorn i orzeszki ziemne do wymieszania; odstawić.
W rondlu 1-quart podgrzewaj syrop kukurydziany, miód i masło na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina zacznie się gotować.
Zdjąć z ognia. Wymieszać wanilią.
Wlać mieszaninę syropu na mieszaninę zbóż; mieszać, aż mieszanina zbóż będzie równomiernie pokryta.
Wlać mieszaninę do nieoczyszczonej patelni o wymiarach 15x10x1 cali. Za pomocą gumowej szpatułki rozprowadzić mieszaninę aż do wyrównania.
Piec 20 do 25 minut, mieszając raz lub dwa razy, aż mieszanina będzie chrupiąca. Podczas pieczenia mieszanki umieść arkusz woskowanego papieru na powierzchni roboczej.
Natychmiast wlać upieczoną mieszaninę na woskowany papier; rozprowadzić na cienką warstwę. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut. Pokruszyć kukurydzę karmelową na kawałki. Przechowywać w szczelnie zakrytym pojemniku.