Konserwy żurawinowe, jabłkowe i orzechowe
Żurawina, jabłko i konserwy orzechowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz calvados, laskę cynamonu, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Apple Pear & Walnut Conserve, Konserwa Żurawinowa, oraz Konserwa Żurawinowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dusić wodę, cukier, cynamon, ziele angielskie i połowę żurawiny (około 5 1/2 szklanki) w 4-do 5-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina po prostu zacząć pop, o 5 protokół.
Dodaj połowę pozostałych żurawin (około 3 szklanki) i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut.
Tymczasem jabłka obieramy i rdzeniujemy, a następnie kroimy w 1/4 cala kostkę.
Dodać do mieszanki żurawiny wraz z orzechami włoskimi i pozostałą żurawiną, następnie dusić, mieszając od czasu do czasu, 5 minut. Wymieszać Calvados i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury ciepłej lub pokojowej. Wyrzuć laskę cynamonu.
Konserwy można wykonać 1 tydzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej lub ogrzać w razie potrzeby.