Konserwa Figowa, Pomarańczowa I Pistacjowa
Konserwa z Fig, pomarańczy i pistacji może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 250. Jedna porcja zawiera 9 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 4 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz słoiki do konserw, cynamon, figi mission i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Konserwa Gruszkowo-Pomarańczowa, Szparagi Pistacjowo-Pomarańczowe, oraz Lody Pomarańczowo-Pistacjowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą, przykryj i zagotuj.
Dodaj słoiki konserwowe, pokrywki i pierścienie wraz z zestawem szczypiec i chochli i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut, aby wysterylizować. Przykryj garnek i wyłącz ogrzewanie.
Ustaw metalowy stojak w innym dużym garnku. Napełnij garnek wodą, przykryj i zagotuj.
Tymczasem w średnim rondlu połącz figi z cukrem, skórką pomarańczową i sokiem, sokiem z cytryny, cynamonem i goździkami. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do 3 filiżanek, o 10 protokół. Wymieszać z pistacjami.
Za pomocą wysterylizowanych szczypiec wyjmij słoiki z gorącej wody i przenieś do obramowanej blachy do pieczenia. Kadzi konserwować do słoików, pozostawiając 1/2 cala na górze. Za pomocą szczypiec umieść pokrywki na słoikach, a następnie pierścienie. Przykręć pokrywki bezpiecznie, ale nie za mocno.
Używając szczypiec do konserw, opuść słoiki do wrzącej wody garnka ze stojakiem na dole, upewniając się, że są one pokryte co najmniej 1 cal wody. Gotować na dużym ogniu przez 15 minut. Używając szczypiec do konserw, przenieś słoiki do stojaka, aby ostygły, aż pokrywki się zamkną (będą wyglądać wklęsle); przechowywać w lodówce wszelkie słoiki, które nie uszczelniają. Przechowywać zamknięte słoiki w chłodnym, ciemnym miejscu do 6 miesięcy.