Konfetti chleb kukurydziany - krewetki w kreolskim nadzieniu

Konfetti chleb kukurydziany - krewetki w kreolskim nadzieniu
Konfetti chleb kukurydziany - krewetki w kreolskim nadzieniu mogą być tylko Southern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 326 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka papryki, przypraw kreolskich, kukurydzy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka Konfetti Z Chleba Kukurydzianego, Kreolski Chleb Kukurydziany, oraz Chleb kukurydziany pomarańczowo-szałwiowy z indyka.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie, roztopić masło na dużej patelni lub patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę, seler, i zielona papryka. Gotować, aż warzywa będą miękkie, o 3 protokół. Wymieszaj czosnek i przyprawę kreolską i gotuj, aż czosnek będzie pachnący, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Przyprawa KreolskaPrzyprawa Kreolska
WarzywaWarzywa
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Posypać warzywa mąką i ciągle mieszać, około 2 minut, aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, sos pomidorowy, rosół z kurczaka i liść laurowy. Wymieszać i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego, przykryć patelnię pokrywką i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj krewetki i ciepła przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
6
Usuń liść laurowy i wlej nadzienie do kwadratowego lub okrągłego naczynia do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali. Odstawić w ciepłym miejscu, przygotowując polewę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Aby przygotować polewę, Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Masło i cukier włóż do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Ubij na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty, około 2 minut. Włącz jajka po jednym na raz i wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodaj zielone chiles, kremowana kukurydza, czerwona i zielona papryka, mąka, mąka kukurydziana, proszek do pieczenia, i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Kukurydza KremowanaKukurydza Kremowana
Zielona Papryka ChiliZielona Papryka Chili
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
10
Mieszaj na małej prędkości, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto.
11
Ostrożnie dollop ciasto chleb kukurydziany nad nadzieniem. Za pomocą metalowej szpatułki przesuniętej rozprowadź ciasto gładko na górze zapiekanki, tworząc cienką warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb KukurydzianyChleb Kukurydziany
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
12
Umieść naczynie do pieczenia na blasze do pieczenia na środku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
13
Piec, aż polewa jest złoty kolor i nadzienie jest bulgotanie na brzegach, o 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjąć z piekarnika do regału chłodzącego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
15
Przeciąć chleb kukurydziany małym nożem. Miarka 6 do 8 hojnych porcji nadzienia i chleba kukurydzianego do dużych misek do zupy lub na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb KukurydzianyChleb Kukurydziany
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
NóżNóż
16
Uwaga
17
Aby zaoszczędzić czas, Lubię wypełniać dzień wcześniej.
18
Umieść gotowaną mieszaninę krewetek w naczyniu zapiekanki, owinąć w folię aluminiową i przechowywać w lodówce. Gdy jesteś gotowy do podania, Rozgrzej piekarnik do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
19
Umieścić przykrytą zapiekankę na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika do ogrzania, około 20 minut. W międzyczasie, aby chleb kukurydziany polewa, rozłożyć go na ciepłym nadzieniu, i kontynuować pieczenie, aż bąbelkowy i złoty kolor, 40 do 50 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb KukurydzianyChleb Kukurydziany
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
20
Od pieczenia na słono: ciepłe i inspirujące przepisy na chrupiące, kruche, łuszczące się wypieki przezmary Cech. Copyright 2009 by Mary Cech; photographs copyright 2009 by Noel Barnhurst. Wydany przez Chronicle Books LLC.

Składniki

1porcja startego parmezanu2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekukurydza w puszkachkukurydza w puszkach397papryka habaneropomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę2zdanieseler cienko pokrojonyseler cienko pokrojony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobrane i pokrojone w kostkę łagodne zielone chiles, świeże lub w puszkach (odsączone)obrane i pokrojone w kostkę łagodne zielone chiles, świeże lub w puszkach (odsączone)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziarna kukurydzyziarna kukurydzy1porcja startego parmezanuPrzyprawa kreolskaPrzyprawa kreolska2jaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna2Spód: okruszki z herbatników grahammąkamąka2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony2warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1/2 szklanki czekoladek Hershey's Kisses1zielona papryka, posiekanazielona papryka, posiekana2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekana zielona paprykadrobno posiekana zielona papryka1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekana czerwona paprykadrobno posiekana czerwona papryka1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala227papryka habanerokrewetki Zatokikrewetki Zatoki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 duża słodka cebula, grubo posiekana1 duża słodka cebula, grubo posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 kij) niesolone masło w temperaturze pokojowej(1 kij) niesolone masło w temperaturze pokojowej4Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn