Kompot z pomarańczy i grejpfruta
Krew pomarańczowy i grejpfrutowy kompot może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.19 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka fasoli waniliowej, Ruby grejpfruta, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pachnące pomarańczą słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z kandyzowaną krwią kompot pomarańczowy, Kompot Z Krwawej Pomarańczy Z Anyżem Gwiazdkowym, oraz Sałatka z pomarańczy i grejpfruta z cynamonem.
Instrukcje
W 1 1/2 - do 2-Quart patelni na średnim ogniu, wymieszać cukier, grenadyna, imbir, strąki kardamonu, fasola wanilii i 3/4 szklanki wody, aż cukier się rozpuści. Dusić, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut.
Wyjąć z ognia; odstawić na 30 minut.
Tymczasem, za pomocą ostrego noża, odciąć i wyrzucić końce z pomarańczy i grejpfruta. Ostrożnie odetnij skórkę i zewnętrzną błonę, podążając za krzywą owocu. Palcami lub nożem delikatnie podważyć fragmenty owoców z wewnętrznych błon i umieścić w płytkiej misce; wyrzucić błony.
Wlać syrop przez drobny sitko do miski z fragmentami cytrusów; wyrzucić przyprawy. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia. Łyżka owoców i syropu do szklanek kompot.