Kompot morelowo-jabłkowy
Kompot z moreli i jabłek może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na sosy. Za 1,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składają się 3 porcje zawierające 206 kalorii , 2 g białka i 1 g tłuszczu każda. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką skórkę z cytryny, wodę, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 34% . Kompot morelowy , kompot truskawkowo-morelowy i kompot morelowo-figowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce namocz morele w wodzie na 30 minut.
Odcedzić, zachowując 3 łyżki wody. W rondlu wymieszaj morele, jabłka, cukier i zarezerwowaną wodę; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj sok z cytryny, skórkę i cynamon.
Podawać na ciepło lub na zimno.