Kompot daktylowy ze świeżymi gruszkami
Kompot daktylowy ze świeżymi gruszkami może być właśnie sosem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka śmietany, gruszek, daktyli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Gruszki z Telemem i kompotem figowym, Jabłka gruszki i Daktyle Chutney / kompot, oraz Kompot z dyni, daktyli i cytryny.
Instrukcje
W średniej patelni saute roztopić masło na małym ogniu. Gdy się stopi, dodać plasterki gruszki i wrzucić do herbu. Daktyle pokroić na małe kawałki i dodać do gruszek.
Dodaj miód i cynamon i gotować do miękkości, 3 do 5 protokół.
Dodaj trochę wody, aby poluzować, jeśli to konieczne.
Dodać skórkę i sok z cytryny i wymieszać.
Podawać z naleśnikami, w razie potrzeby, i odrobiną kwaśnej śmietany.