Komosa ryżowa i sałatka warzywna (bezglutenowa)
Quinoan i sałatka warzywna (bezglutenowa) jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 15g białka, oraz 13g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, ziarna kukurydzy, bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Curry Chicken Quinoa Salad-Gluten Free, Bezglutenowa Sałatka z fasoli Quinoan i Garbanzo, oraz Bezglutenowa Żurawinowo-Migdałowa Sałatka Z Komosy Ryżowej.
Instrukcje
Quinoa płukać pod zimną wodą 1 minutę; odcedzić. Gotować quinoa zgodnie z zaleceniami na opakowaniu; odcedzić. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
W międzyczasie, w małej niemetalowej misce, umieścić sok z cytryny, olej i bazylia; dobrze wymieszać. Odstawić do opatrunku.
W dużej misce, delikatnie wrzucić gotowane quinoa, fasola, kukurydza, pomidory, papryka i oliwki.
Wlać sos na mieszaninę quinoa; wrzucić delikatnie do herbu.
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce 1 do 2 godzin przed podaniem.
Tuż przed podaniem posypać serem.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi bazylii.