Kolumbijski Gulasz Z Kurczaka (Ajiaco)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kolumbijskiego gulaszu z kurczaka (Ajiaco). Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.86 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 572 kalorie, 31g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać awokado, ziemniaki, czosnek w proszku, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kolumbijski gulasz z kurczaka, kukurydzy i ziemniaków: Ajiaco, Kolumbijski Gulasz Z Kurczaka, Kukurydzy I Ziemniaków {Ajiaco}, oraz KOLUMBIJSKI ROSÓŁ: AJIACO.
Instrukcje
Umieść kawałki kurczaka w dużym garnku na średnim ogniu z wystarczającą ilością wody, aby pokryć kurczaka; doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak spadnie z kości, o 45 protokół.
Wyjąć kurczaka z garnka, rezerwując wodę w garnku. Pozwól, aby kurczak ostygł na tyle, aby móc usunąć mięso z kości i rozdrobnić na nitki.
Powrót wody na średnim ogniu; dodać ziemniaki, cebula, sól, pieprz, i czosnek w proszku do wody; gotować, aż ziemniaki i cebula są miękkie; o 30 protokół. Gdy ziemniaki będą miękkie, użyj masher do rozgnieść ziemniaki do bulionu, w wyniku zagęszczony bulion. Wymieszać z rozdrobnionym kurczakiem i kukurydzą; gotować do całkowitego ogrzania.
Dodać awokado i kolendrę tuż przed podaniem; udekorować kwaśną śmietaną.