Kolosalny deser jabłkowy z karmelem
Colossal Caramel Apple Trifle to europejski deser. Za 68 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 214 kalorii . Ten przepis jest dla 42 osób. Udaj się do sklepu i kup mleko, kartony bitej śmietany, mieszankę do ciast i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i satysfakcjonujący. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 40 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Wypróbuj Caramel Almond Berry Trifle , Berry Trifle i Berry and White Chocolate Trifle, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Przygotuj i upiecz ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając dwóch natłuszczonych 9-calowych okrągłych foremek do pieczenia. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem na kratkę, aby całkowicie ostygło.
W dużej misce ubijaj przez 2 minuty mleko, mieszankę budyniową i przyprawę do szarlotki.
Odstawić na 2 minuty lub do momentu zmięknięcia.
Jeśli to konieczne, odetnij jedną warstwę ciasta, aby równomiernie zmieściła się w 8-qt. misce na poncz. Zrób dziurki w cieście długim drewnianym szpikulcem; stopniowo wlej jedną trzecią karmelowego nadzienia na ciasto.
Posyp 1/2 szklanki orzechów pekan i posmaruj połową masy budyniowej.
Nałóż jedną puszkę nadzienia do ciasta na budyń i posmaruj jedną puszką bitej śmietany.
Przykryj resztą ciasta i powtórz warstwy.
Skropić resztą karmelu i posypać pozostałymi orzechami pekan. Schłodzić do momentu podania.